Concito: Sidste udkald for at nå klimamål for 2025

Concito kræver hurtig handling for at nedbringe klimaaftrykket. Det skal blandt andet skrues op for indsatsen i landbruget.

Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens mål om 50-54 procents CO2-reduktion i 2025.  

Med den nuværende politik er vi på vej mod kun at reducere med cirka 47 procent og mangler dermed 2,4 millioner ton reduktioner, viser en ny analyse fra tænketanken Concito.

Delmålsætningen i 2025 er vigtig for at sikre handling på den korte bane på vejen mod at nå 70 procents reduktion i 2030, mener Concito.

- Vi er væsentlig længere fra at indfri klimalovens 2025-mål, end det der fremgår af den officielle   Klimastatus og -fremskrivning 2023. Det betyder, at der hurtigst muligt skal vedtages ekstra klimapolitik, der kan virke her og nu, hvis vi skal levere på 2025 målet, siger direktør Christian Ibsen, Concito ifølge en pressemeddelelse.

Concito: Sats ikke på biobrændstoffer

Concito fremlægger i analysen et katalog af initiativer, der gør det muligt at levere reduktioner på kort sigt. Det indeholder en bred indsats indenfor transport, landbrug og energisektoren.

Flere af forslagene handler om indsatser, der umiddelbart kan sættes i værk, da det er vanskeligt at udvikle nye løsninger og foretage store investeringer på så kort tid.

Blandt eksemplerne er krav til landbruget, der kan reducere klimaaftrykket fra gødning og kreaturer.

Samtidig advarer Concito mod øget iblanding af biobrændstoffer, da det er et meget dyrt tiltag med tvivlsom klimaeffekt ifølge tænketanken.

/rost

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle